Afrika inspireert om lichter naar obstakels te kijken

Afrika inspireert om lichter naar obstakels te kijken

15 maart 2016


Flow & Go 2014: Nicole van der Ouw

Terugdenkend aan ons avontuur in Afrika komen er vele beelden, geuren en gevoelens naar boven. Een beeld waar ik hier vaak over vertel, omdat we er hier in Nederland zo veel van zouden kunnen leren, is het beeld van de excursie naar het Nationale Park.

Jong en oud, vitaal en minder vitaal, iedereen wilde mee op excursie. Er hing een soort schoolreisjessfeer in de groep. We zouden naar het prachtige nationale park Golden Gate gaan dat daar om de hoek ligt. Velen waren er nog nooit geweest. Als je er woont besef je vaak niet hoe mooi het er is. In het park zouden we naar een grot lopen waar hele oude bosjesmannentekeningen waren. Op daar een oefening te doen om je te verbinden met je roots en je bewust te worden van de hulpbronnen die er in de historie liggen.

Voor ons reed de auto van de twee gidsen. Daarachter wij met onze gehuurde 10-persoons auto. En daarachter de bus met met de deelnemers aan de conferentie die we daar verzorgden. Op een gegeven moment was de bus uit het oog verdwenen. Hij bleek panne te hebben. Wij dachten direct: ‘O jee, die zitten in de bus te mopperen dat het slecht geregeld is’ (een erg Hollandse gedachte, bleek later). Wij verzonnen direct plan B: we zouden met onze auto heen en weer gaan rijden om iedereen naar de plek van bestemming te krijgen. Toen we het plan begonnen uit te voeren, zagen we een plukje mensen over de heuvel aan komen lopen. Wij dachten: ‘dat zijn de jongemannen, die te ongeduldig zijn om te wachten’ . Maar nee hoor!

Groepje na groepje kwam over de heuvel. Het leek de uittocht uit Egypte wel daar in dat prachtige landschap! En niemand chagrijnig! Nog steeds hing er de schoolreisjessfeer. We liepen met de groepjes op naar de plek van bestemming. En niet iedereen liep even makkelijk. Dus ik vroeg op een gegeven moment aan een wat oudere dame: ‘Gaat het wel?’ Ze antwoordde: ‘Ja hoor! En anders zing ik gewoon een liedje’. Als we dat hier nou ook eens zouden gaan doen als het even tegen zit! Gewoon gaan lopen en een liedje zingen.

In april 2016 gaan we weer vanuit Flow & Go naar Afrika toe. Lees voor meer informatie: “Steun de tientjesactie van Stichting Flow & Go

Video-Quote: Regie en Authenticiteit (Geert Kamps over Nicole van der Ouw)

Een half uurtje gratis sparren over veranderen? Met een paar rake vragen ga je gegarandeerd anders kijken.

Vul onderstaande gegevens in, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken:

Aan de slag met een Angstcultuur

NU BESCHIKBAAR – download of bestel het boek en ga aan de slag met een Angstcultuur!

Klik hier!