Referenties

Van klanten:


“Nicole, wat rijd ik met een fijn gevoel weg! Ik wil je ontzettend bedanken dat ik juist vandaag kon langskomen, zo vlak voor de vakanties van ons beiden. En ik wil je bedanken voor de zeer verhelderende manier van puzzelen en sparren! Wat prachtig en magisch om te mogen ervaren hoe dit naar boven komt en wat voor helderheid, licht & lucht dit geeft. ”

Hedwich Rinkes – Interim- en Verandermanager
New Nexus Management & Consultancy

 

alfacollege

“Twee jaar duurde het om in te zien dat ik een hardloper ben, nu ben ik uitgeraasd, tot stilstand gekomen. Dat geeft ruimte om weer vooruit te kijken. Door de opstelling heb ik de kracht ontdekt van een kant van mezelf die ik moet koesteren. Ik ben een buitenbeentje, ik hou er ook van om buiten de lijntjes te kleuren. Dat wist ik al wel maar ik paste me ook vaak aan. Het kan me nu minder schelen dat anderen me soms “anders” vinden. Dat is dan maar zo. Daar zit juist mijn kracht. Misschien botst het dan soms maar ik verwacht eigenlijk een betere samenwerking omdat ik meer vanuit vertrouwen dat dit bij mij hoort, ga handelen.

Ik heb een eigen draai aan de opstelling gegeven zodat ik hem zelf ook kan toepassen in mijn rol als veranderregisseur. Daar laat ik mensen soms vanuit verschillende perspectieven kijken naar een vraagstuk. Nu kan ik dat ook fysiek doen door ze daadwerkelijk in de ruimte een plek te laten kiezen. Een soort “verdraaide” opstelling, ik blijf een buitenbeentje natuurlijk.”

Michiel Kostermans  – Alfa College
Veranderregisseur dienst Informatisering & Projecten

Gemeente_Groningen
“Op momenten dat ik nieuwe stappen of vraagstukken op te lossen heb, maak ik gebruik van de inzichten die ik met de opstelling gekregen heb. Wat een krachtige methodiek is dat toch! Nogmaals dank daarvoor.”

Fransien Saalbrink – Beleidsadviseur Gemeente Groningen

 

logo-gemeente-emmen“Om mijn persoonlijke ontwikkeling in het werk en mijn dagelijks leven te integreren, heb ik Nicole gekozen om mij daarin te coachen. Kenmerken Nicole: goedlachs, positieve levensstijl, geeft een veilige werkomgeving, kan diep gaan met emotioneel werken, laat het initiatief bij mij, heeft veel creatieve ideeën.”

“Professie: Nicole kent vele werkvormen waarin coachen kan plaatsvinden, in mijn coachingstraject is vaak gewerkt met ‘opstellingen’. Zij zorgt voor de verdieping in de wim-wesselsgesprekken door mij uit te dagen om de motieven achter mijn uitspraken onder de ogen te zien; Zij wist feilloos een punt te raken die ik ‘onbelangrijk’ achtte, maar waaruit veel belangrijke informatie voor mijn ontwikkeling naar voren kwam. Dit gaf mij weer de mogelijkheid om dit te erkennen en om ermee aan de slag te gaan. De mooie opbrengst voor mij persoonlijk in dit coachingstraject is de verbinding die daardoor gemaakt is tussen mijn hoofd, mijn hart en mijn buik.”

“Netwerk: Nicole heeft een groot netwerk. Daar biedt ze gelegenheid toe om gebruik van te maken. Nicole en ik hebben elkaar opnieuw leren kennen vanuit een ontwikkeltraject voor teamleiders van de gemeente Emmen, genaamd: “Leiderschap met kleur”, waarin een module “Verandermanagement” door haar werd gegeven.”

Bedankt voor dit intense traject.

Wim Wessels, Gemeente Emmen

 

De Zijlen

“Met veel genoegen kijk ik terug op de tweedaagse. Ik maakte mij vooraf een voorstelling over de beweging die mogelijk zou moeten zijn. Het resultaat gaat veel verder dan ik gedacht had. Mooi! Ook mede dankzij jouw voortreffelijke inbreng. Dankjewel.”Freek Luik

Nicole dringt snel door tot de kern, is niet zweverig en pakt de diepte die nodig is. Ze is sterk in het ontwarren van patronen en systemen. Door haar creativiteit weet ze dit snel te vertalen naar een oefening waardoor je zelf tot de noodzakelijke inzichten komt. Dat geeft helderheid over hoe je verder kunt gaan met je verandertraject.”

Freek Luik, Sectormanager Advies en Ondersteuning bij De Zijlen

 

Emmen maak het mee“In boeken lees je dat je het kunt. Dènis AssenNicole helpt je om het te doen.”

Dènis Assen, Regio Marketeer en Multipreneur

 

 

Zorgcombinatie Noorderboog“Nicole is confronterend op een subtiele manier. Altijd als ik met haar in gesprek geweest ben is mijn perspectief verbreed. Soms doordat ze verbanden aan brengt buiten de cirkel Louis Eppingawaar ik zelf op gefocused was, soms door te confronteren op hoe ik in mijn rol ben en soms door een interessante invalshoek vanuit haar ervaring als verandermanager te pakken. Wat ik heel sterk vindt, is dat ze niet langs vaste patronen werkt maar creatief is in haar aanpak en aanvliegroutes. ”

Louis Eppinga, Manager Kwaliteit en Veiligheid en Infectiepreventie
Zorgcombinatie Noorderboog

 

PermanentBeta“Ik heb de workshop van Nicole als heel waardevol ervaren. Als je met veranderingsprocessen te maken hebt, kom je vroeg of laat ‘obstakels’ tegen. Nicole legt heel goed de vinger op wat er nou werkelijk aan de hand is (inderdaad die zere plek) en daarmee weet je veel beter wat je te doen staat. Dit kan zo’n proces een enorme duw de goede kant op geven. Bedankt Nicole!”

Deelneemster Workshop Grip op de Onderstroom voor PermanentBeta.

 

KPN” Nicole weet als coach een vertrouwelijke en geborgen sfeer te creëren om op die basis resultaat te bereiken. Dat gebeurt door een mix van persoonlijke interesse en professionele vragen. Luchtig en met diepgang waar nodig. Ook de plaats bevordert dit proces: het rustige en landschappelijke Ruinen. Ze reikt handvatten en inzichten aan die het zelfonderzoek van de gecoachte bevorderen.Bob van den Brink
Nieuwe inzichten worden benadrukt en krijgen de tijd om ‘te landen’. Daarna wordt gezamenlijk de volgende stap in het coachingsproces besproken. Op die manier wordt het traject gedragen en is het ‘rendement’ maximaal. Het zorgt voor een opgeruimde geest en nieuwe energie om verder te gaan.
Een coachingstraject met Nicole is als een feestje: je voelt je welkom en hebt na afloop zin in meer.”

Bob van den Brink, consultative account manager at KPN

 

Gemeente Noordoostpolder“Nicole combineert een scherpe analytische blik met een open, ontwapenende, speelse houding. De spiegel, die ze je voorhoudt, is confronterend en altijd opbouwend. Zij denkt uitsluitend in oplossingen, kansen en uitdagingen. Peter van ReijnDeze positieve insteek maakt haar tot een waardevolle partner voor zowel management als medewerkers in veranderprocessen. Out of the box denken is voor haar eerder een levenswijze dan een methode. Na een gesprek met haar ziet de wereld er ineens een stuk lichter uit.”

Peter van Reijn, Programmamanager Dienstverlening en Digitalisering
Gemeente Noordoostpolder

Planum“Veranderen!?

We weten dat veranderen lastig is. Zeker als het gaat om organisaties. De uitspraak “ Als je ruzie wil hebben ga dan de organisatie maar veranderen!” kennen we allemaal.

Vanaf 2000 ben ik actief in het primair onderwijs. Vaak kom ik als interim directeur in situaties waar verandering pure noodzaak is. Dan gaan we als organisatie die verandering ook aan.

In veel gevallen vraag ik Nicole om het proces te ondersteunen en begeleiden. Mijn rol blijft dan de interim directeur en Nicole krijgt dan de rol als procesbegeleider.

Het opmerkelijke van Nicole is dat ze alles met “Schwung” brengt en alle onderdelen van het proces kent en onderkent. Die Schwung kun je ook creativiteit noemen want het gaat bij Nicole niet alleen om het vernislaagje. Het gaat dieper. De manier voelt aan als natuurlijk, een feestje en plezierig. Verlicht veranderen!Johan verstappen

In het werkveld van het primair onderwijs spreekt de werkwijze van Nicole erg aan. Dat is mijn ervaring.  De samenwerking met Nicole levert mij tevreden teamleden op die weer verder kunnen en die knoppen hebben omgezet. En uiteraard een tevreden opdrachtgever.”

Johan Verstappen, interimdirecteur en bestuurder in basisonderwijs; directeur van Planum

 

Provincie Drenthe“Ik heb Nicole leren kennen als gedreven, professioneel en zeer punctueel. Zij zocht op de juiste momenten afstemming. Zij is erg creatief en weet mensen te enthousiasmeren en te stimuleren door haar optimistische en eerlijke wijze van communiceren. Kortom het is plezierig met haar werken in de wetenschap dat ze kwaliteit levert.Bert Nijmeijer

Nicole zet ik graag in in trajecten waar energie opgewekt moet worden om de zak in beweging te krijgen. Ze brengt focus aan en creëert resultaat. Ze heeft senioriteit, meeslepend enthousiasme en is snel inzetbaar.”

Bert Nijmeijer, Concernmanager a.i. at Provincie Drenthe

 

 

Stichting Baasis“Nicole neemt je mee naar jouw toekomst. Geeft je inzicht in jouw blokkades naar je toekomst. Als individu, maar ook als organisatie. Psychologen proberen vaak je verleden te verhelderen. Maar dat geeft nog geen energie voor de toekomst. Dat doet Nicole wel. Aleid NorbruisJe krijgt er zin in om vooruit te kijken, plannen te maken, je dromen te verwezenlijken. Leeftijd speelt daarbij geen rol. Als je 55 bent zie je nog weer een grote toekomst voor je als je daarover met Nicole in gesprek bent!”

Aleid Norbruis, Locatieleider bij stichting Openbaar Onderwijs Baasis

 

 

Nederlandse Ambassade“Toen ik in oktober 2013 terugkwam van een reis van drie maanden Door Latijns Amerika en de Verenigde Staten, was ik intens gelukkig.

Ik ben een hartpatiënt en ik ben in 2012 geopereerd. Op dat moment studeerde ik Internationale Betrekkingen op bachelorniveau aan de Rijksuniversiteit Groningen. De reis in 2013 was voor mij de afsluiting van de nare herstelperiode en ik was zeer gelukkig toen ik in oktober terugkeerde naar Nederland. Mijn plan was om in Amsterdam een master te beginnen en het leek erop dat ik toegelaten zou worden. Nadat ik twee weken terug was in Nederland, sloeg het noodlot toe en ik werd weer ziek. Ik bleek een gevaarlijke ontsteking in mijn hart te hebben en het gevolg was een operatie en een verblijf van drie maanden in het ziekenhuis. Ik leek verslagen en ondanks het geluk dat ik overleefde, voelde ik me alsof ik aan de voet van een enorme berg stond, een berg die ik misschien wel niet meer wilde beklimmen.

Ik heb toen mentale hulp gehad van twee mensen. De maatschappelijke werkster van de afdeling. Van haar leerde ik dat je de ambities die je hebt soms niet zo krampachtig hoeft vast te houden en dat deed ik dus niet meer. Maar toen kwam de vraag hoe ik mij nog kon motiveren tot iets in het leven. Je kan wel tegen jezelf zeggen dat je moet, maar als je zoveel klappen hebt gehad als ik, is het soms gewoon op. Nu was het op voor mij en ik voelde me lusteloos. Maar tegelijkertijd was ik boos, want ik had dit niet verdiend. Ik had altijd mijn best gedaan op school en keihard gestudeerd om te komen waar ik nu stond, op de drempel van een professionele carrière met een diploma op bachelor niveau! Ik had een motivatie nodig om over de ellende heen te kijken en me te herinneren waarom ik ook alweer zo hard heb gestudeerd en wat ik er mee wil doen.

Toen kwam Nicole de deur binnenwandelen. Ze was een contact van mijn moeder en ik hoopte dat ze me inspiratie kon opleveren en dat deed ze. We gingen terug naar de basis van mijn leven en bouwden van daaruit verder naar de droom die ik had. Die droom was en is dat ik in Latijns Amerika kinderen wil helpen op het gebied van zorg, sport en onderwijs en ik wil dit bereiken vanuit mijn vakgebied, namelijk de Internationale Betrekkingen. Nicole leerde mij hoe ik heel praktisch stap voor stap kan werken naar die droom en hoe ik de positieve gedachten die ik erbij heb, vast kan houden. Op dit moment ben ik bezig met die kleine stappen. Ik heb mijn master gestart en de bachelor op één va na afgerond. Ik volg een cursus Spaans voor gevorderden en ik spreek elke week met Spaanstalige mensen om mijn Spaans op niveau te houden. Ik ben bezig een netwerk op te zetten in Mexico, Nicaragua en Costa Rica. Kortom, ik kom er wel.

De grootste verandering die ik na de coaching heb ondergaan is dat ik weet wat ik wil, ik geloof er in en ik ben bezig dit in daden om te zetten. Een fantastisch gevoel! Ik zou deze coaching  aan iedereen aanraden omdat ik denk dat er altijd winst uit te halen is, het gaat namelijk om jou persoonlijk.”Jorrit Saaltink

Jorrit Saaltink, inmiddels werkzaam bij de ambassade van Panama; Commercial Assistant at Ministry of Foreign Affairs, Netherlands

 

 

Siegers en van der Laan“Ik denk met plezier terug aan onze opstellingendag. Jinke van der LaanEn nadien heb ik al veel meer plezier gehad in de dingen die ik doe, ik lach veel met Egge samen en met groepen/coachingsklanten waar ik mee werk. Heerlijk om te merken. Dankjewel voor die dag en de goede begeleiding.”

Jinke van der Laan van Siegers en van der Laan

 

 

Roeach“Sinds onze kennismaking loop ik geregeld met Nicole flink buiten de gebaande paden. Ook daar kent zij de weg. Onderweg vinden we van alles en beleven bijzondere avonturen. Janet PasveerVoor SKIK kinderopvang vonden we. o.a. door haar bijdrage, nieuwe concepten voor kinderopvang. Nicole haar kennis, ervaring, aandacht en aanwezigheid zijn voor mij van onschatbare waarde.”

Janet Pasveer, ondernemer en tuinvrouw bij Roeach

 

 

Van collega’s:

 

Creatieve Consultancy“Met Nicole is het heerlijk samenwerken;Vrolijk, Vakkundig,Veelzijdig en Verrassend. Anne Heleen Bijl
Van creatieve visiesessies tot systeemopstellingen. Haar creatieve,speelse en bezielde aanpak levert prachtige resultaten op!”

Anne Heleen Bijl, Creatieve Consultancy

 

SjoerddeVries“Nicole van der Ouw kijkt naar mens en organisatie op een analytische en op een systemische wijze. Ze is gedreven, creatief, snel, doortastend. Sjoerd de VriesLuistert niet alleen met haar hersenen maar ook met haar buik, ze kan doorvoelen, voelen wat dynamieken doen op mens en organisatie. Samen met haar klanten kijkt ze naar blokkades in organisatie en wat die doen op het grotere geheel om vervolgens op een respectvolle wijze deze blokkades op te heffen met prachtige interventie technieken.”

Sjoerd de Vries, Organisatiecoach at Sjoerddevries.org

 

 

acteren en trainen op maat“Nicole is iemand die in staat is op haar eigen manier Fred Ruttingmensen op een dusdanige manier in beweging te krijgen dat ze beseffen wat ze voor mogelijkheden hebben om in te zetten in de praktijk. Het is elke keer weer een feest om te zien hoe zij plezier heeft in het bedenken van creatieve oplossingen om dit effect bij anderen te bereiken.”

Fred Rutting, Trainer en Acteur bij Trainen en Acteren op Maat

 

 

SaFier Training“Nicole heb ik leren kennen als een hele toegankelijke en inspirerende vrouw.Astrid de Vries
Op creatieve wijze bereikt zij in haar trainingen snel en blijvend resultaat. Zij is in staat om het beste in mensen naar boven te halen en hen te motiveren om daar ook daadwerkelijk iets mee te doen.”

Astrid de Vries, procesbegeleider zelfsturing bij SaFier

 

“Wat mij in haar aanpak bevalt is de creativiteit, de juiste luchtigheid die een gevoelig onderwerp toegankelijk maakt zonder oppervlakkig te worden en een ervaringsgerichte aanpak met de juiste dosis humor.”Justine Dorhout

Justine Dorhout, Trainer bij o.a. Politie

 

Een half uurtje gratis sparren over veranderen? Met een paar rake vragen ga je gegarandeerd anders kijken.

Vul onderstaande gegevens in, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken:

Aan de slag met een Angstcultuur

NU BESCHIKBAAR – download of bestel het boek en ga aan de slag met een Angstcultuur!

Klik hier!