Waar zit hem de Kneep?

Het zoeklicht op de juiste plek richten

Herken je dit?IMG_5142

 • je weet dat de verandering soepeler moet kunnen lopen, maar weet niet hoe en waar ‘t ‘m in zit;
 • je vindt de reacties op de voorgestelde verandering heftiger dan logisch lijkt;
 • je frustratie neemt toe omdat jullie nu voor de zoveelste keer in een oud herkenbaar patroon vast lijken komen te zitten.

De onderstroom werkt tegen

In de onderstroom van de organisatie zijn bewegingen en krachten gaande die in de loop van de historie van de organisatie zijn opgebouwd. Hierdoor ontstaan er gedragspatronen die later onlogisch lijken. Maar deze onderstroom, zichtbaar in cultuur en gedragspatronen is vaak veel sterker dan je denkt. Het helpt om te achterhalen waarom het gaat zoals het gaat, omdat dit aangrijpingspunten geeft die jou gaan helpen om de verandering makkelijker voor elkaar te krijgen.

Daarnaast gedraagt de dynamiek van de organisatie zich volgens een aantal principes en als je deze kent wordt het een stuk logischer (en daarmee meer beïnvloedbaar) waarom het gaat zoals het gaat.

Stel je voor dat je

 • weet hoe je de volgende stappen in je verandertraject aan moet pakken zodat je met zelfvertrouwen aan de slag gaat en meer plezier en energie in je verandering krijgt;
 • overzicht hebt over het hele veld waarin je verandering zich af speelt en daardoor weet wat je wel en niet van het verandertraject mag verwachten;
 • weet waar ‘m de kneep zit, waardoor het verandertraject niet loopt zoals zou kunnen. Waardoor jij met relatief weinig inspanning effectief de juiste beweging kunt creëren.

Wat is er voor nodig om dit te bereiken?

 1. Leer de oerwetten herkennen waarnaar de dynamiek van een systeem zich gedraagt
 2. Kijk stevig in de spiegel naar je eigen impact op de verandering
 3. Gebruik analysemethodes die de onderstroom zichtbaar maken

 

Twee hiervoor geschikte methodes zijn organisatie-opstellingen en het maken van een causaal diagram. Over organisatieopstellingen is een interessant filmpje te vinden op de nieuwspagina die je een beeld geeft van wat je met een opstelling kan.

Wil je weten waar ‘m de kneep zit? Dit is wat ik voor je kan betekenen:

Optie 1: Organisatieopstelling:  Deelname € 50, Vraagstuk inbrengen € 125

Bedrijfs- of organisatieopstellingen zijn een snelle en intense manier om inzicht te krijgen in de dynamieken van een organisatiesysteem. Opstellingen laten zien wat er in de onderstroom in een bedrijf speelt, hoe de verhoudingen tussen afdelingen zijn of tussen verschillende managementlagen, hoe de verhoudingen tussen bedrijf, producten, klanten en visies liggen en vooral, wat er aan mogelijk nog niet benut potentieel in het systeem aanwezig is

Regelmatig zijn er dagen gepland waarin we met organisatieopstellingen het licht laten schijnen op vraagstukken. Kijk hiervoor in de Agenda.

PS deze prijzen zijn excl arrangementskosten en BTW

Optie 2: Systemische Analyse € 925

Een systemische analyse bestaat uit een opstelling die speciaal voor jou en jouw organisatie georganiseerd wordt. Speciaal voor jouw vraagstuk achterhalen we waar ‘m de kneep zit. Omdat opstellingen meestal nogal wat stof doen opwaaien en je even tijd nodig hebt om het te laten bezinken, hebben we twee weken later een gesprek om de inzichten op tafel te krijgen en te sparren over hoe je de inzichten om kunt zetten naar actie.

Vul hier het intakeformulier in.

Optie 3: Causaal Diagram

Causale diagrammen zijn een visuele weergave die de causale mechanismen van een systeem laat zien. Ze laten zien hoe gedragspatronen in de organisatie op elkaar ingrijpen en elkaar in stand houden. Doordat een causaal diagram gemaakt wordt met de betrokken partijen, zorgt het er voor dat onder deze partijen het inzicht groeit waarom het is zoals het is. Hierdoor is meteen het draagvlak geregeld voor patroondoorbrekende besluiten en acties.

Een causaal diagram is mogelijk vanaf € 6.000, ik stuur je vrijblijvend en kosteloos meer informatie toe.

Wat je ook kiest, je krijgt

 • in korte tijd inzicht waar ‘m de kneep zit;
 • meer overzicht over je verandertraject en het veld waarin je verandering plaats vindt;
 • waardoor je met zo min mogelijk inspanning zo veel mogelijk impact zult hebben.

Wat anderen er over zeggen

Wil je eerst graag weten hoe andere klanten hier over denken, kijk dan bij de Referenties.

Veranderen wordt lichter.

Een half uurtje gratis sparren over veranderen? Met een paar rake vragen ga je gegarandeerd anders kijken.

Vul onderstaande gegevens in, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken:

Aan de slag met een Angstcultuur

NU BESCHIKBAAR – download of bestel het boek en ga aan de slag met een Angstcultuur!

Klik hier!