Visie op veranderproces

Visie op veranderproces

8 maart 2016


Visie op veranderproces

In de 20 jaar dat ik inmiddels met veranderprocessen met mensen en in organisaties bezig ben, heb ik de hierboven staande visie ontwikkeld op transitie; de meer ingrijpende veranderprocessen. 

Dit plaatje vertelt hoe ik aankijk tegen het proces van veranderen. Het proces verloopt zowel voor mensen als teams als organisaties in weze langs dezelfde lijnen. Alleen zijn de interventies die je doet totaal anders. Want wat 1 op 1 werkt, werkt weer niet in een team. Wat in een team werkt, werkt weer niet in een grotere organisatie en andersom.

Tegelijk is het wezen van de beweging hetzelfde. Een verlangen ontwikkelen naar een andere toekomst, stappen zetten om er te komen, merken dat je jezelf remt, belemmeringen opruimen met respect voor het ontstaansverhaal en vervolgens met meer energie stappen zetten naar je verlangen, enzovoorts, enzovoorts. Vandaar de lemniscaat.

Lees meer op: Visie op Verandering

 

Creatief Verandermanagement
IMG_5007
Nicole van der Ouw

Nicole heeft als missie om veranderaars te helpen het veranderen lichter te maken. Ze heeft in haar 20 jaar werken in en met veranderprocessen in binnen en buitenland een schat aan interventies ontdekt en ontwikkeld om tot doorbraken te komen in processen van verandering die vaak zo weerbarstig gevonden worden. Nicole Verlicht Veranderen.

Over Nicole | Werkwijze | Diensten | Agenda | Opdrachtgevers | Contact

 

Een half uurtje gratis sparren over veranderen? Met een paar rake vragen ga je gegarandeerd anders kijken.

Vul onderstaande gegevens in, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken:

Aan de slag met een Angstcultuur

NU BESCHIKBAAR – download of bestel het boek en ga aan de slag met een Angstcultuur!

Klik hier!