Welk nieuw gedrag wil je houden?

Welk nieuw gedrag wil je houden?

12 mei 2020


De beweging is ingezet om langzaam weer wat te versoepelen met alle Corona-maatregelen. En dat was direct merkbaar aan ’t gedrag van mensen. Wat was het druk in de stad! In de winkels! Waarom in je eentje boodschappen doen? Ach, het kan nu ook wel weer even gezellig samen. Ik merkte het ook bij mezelf. En jij vast ook?

De oude gewoontes trekken. De verlangens naar dingen weer mogen zoals voor ‘Corona’ ook. En wat is het dan makkelijk om de versoepeling een beetje in je eigen voordeel uit te leggen. Zo zei ook een hoogleraar gedrag in het journaal.

Dus hoog tijd om eens naar de afgelopen periode te kijken met de vraag:

‘Welk nieuw gedrag wil je houden?’ Want voor je het weet is ook voor dit gedrag weer ons normale patroon in de plaats gekomen. Het vraagt bewustzijn en een besluit om ervoor te zorgen dat je dit nieuwe gedrag blijft doen. Tja, ik blijf toch echt een veranderaar. Vandaar deze vraag.

De Coronacrisis is uniek in het tempo en de urgentie waarmee we nieuwe dingen moesten doen. En duurt al lang genoeg om dat nieuwe gedrag ook in te laten slijten.  Dat maakt het makkelijker om dit nieuwe gedrag erin te houden, maar niet minder bewustzijn.

Voor mijzelf geldt dat ik ineens niet meer hard hoefde te werken. Dat was even afkicken, maar voelt nu fijn. Dat wil ik zeker vol gaan houden, waarbij het gaat om het gevoel van hard werken, dus niet om meer luieren. Want ik doe nog steeds veel dingen op een dag, maar ben niet bewust bezig om een actielijstje af te krijgen. Ik rommel van de ene activiteit naar de andere. Het vraagt bewustzijn van mij om met aandacht en genieten de dingen te doen. En bewustzijn wanneer dit overgaat in een gevoel van ‘moeten’. Om dan op dat moment een andere keus te maken.

Welk nieuw gedrag wil jij houden? En welk nieuw gedrag wil je in je team houden?

Wil je graag sparren over veranderen, dan ben je van harte welkom.

Een half uurtje gratis sparren over veranderen? Met een paar rake vragen ga je gegarandeerd anders kijken.

Vul onderstaande gegevens in, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken:

Aan de slag met een Angstcultuur

NU BESCHIKBAAR – download of bestel het boek en ga aan de slag met een Angstcultuur!

Klik hier!