Van dip naar droom

Van dip naar droom

31 oktober 2016


Ik ben een hartpatiënt en ik ben in 2012 geopereerd. Op dat moment studeerde ik Internationale Betrekkingen op bachelorniveau aan de Rijksuniversiteit Groningen. De reis in 2013 was voor mij de afsluiting van de nare herstelperiode en ik was zeer gelukkig toen ik in oktober terugkeerde naar Nederland.

Mijn plan was om in Amsterdam een master te beginnen en het leek erop dat ik toegelaten zou worden. Nadat ik twee weken terug was in Nederland, sloeg het noodlot toe en ik werd weer ziek. Ik bleek een gevaarlijke ontsteking in mijn hart te hebben en het gevolg was een operatie en een verblijf van drie maanden in het ziekenhuis. Ik leek verslagen en ondanks het geluk dat ik overleefde, voelde ik me alsof ik aan de voet van een enorme berg stond, een berg die ik misschien wel niet meer wilde beklimmen.

Ik heb toen mentale hulp gehad van twee mensen. De maatschappelijke werkster van de afdeling. Van haar leerde ik dat je de ambities die je hebt soms niet zo krampachtig hoeft vast te houden en dat deed ik dus niet meer. Maar toen kwam de vraag hoe ik mij nog kon motiveren tot iets in het leven. Je kan wel tegen jezelf zeggen dat je moet, maar als je zoveel klappen hebt gehad als ik, is het soms gewoon op. Nu was het op voor mij en ik voelde me lusteloos. Maar tegelijkertijd was ik boos, want ik had dit niet verdiend. Ik had altijd mijn best gedaan op school en keihard gestudeerd om te komen waar ik nu stond, op de drempel van een professionele carrière met een diploma op bachelor niveau! Ik had een motivatie nodig om over de ellende heen te kijken en me te herinneren waarom ik ook alweer zo hard heb gestudeerd en wat ik er mee wil doen.

Toen kwam Nicole de deur binnenwandelen. Ze was een contact van mijn moeder en ik hoopte dat ze me inspiratie kon opleveren en dat deed ze. We gingen terug naar de basis van mijn leven en bouwden van daaruit verder naar de droom die ik had. Die droom was en is dat ik in Latijns Amerika kinderen wil helpen op het gebied van zorg, sport en onderwijs en ik wil dit bereiken vanuit mijn vakgebied, namelijk de Internationale Betrekkingen. Nicole leerde mij hoe ik heel praktisch stap voor stap kan werken naar die droom en hoe ik de positieve gedachten die ik erbij heb, vast kan houden. Op dit moment ben ik bezig met die kleine stappen. Ik heb mijn master gestart en de bachelor op één va na afgerond. Ik volg een cursus Spaans voor gevorderden en ik spreek elke week met Spaanstalige mensen om mijn Spaans op niveau te houden. Ik ben bezig een netwerk op te zetten in Mexico, Nicaragua en Costa Rica. Kortom, ik kom er wel.

De grootste verandering die ik na de coaching heb ondergaan is dat ik weet wat ik wil, ik geloof er in en ik ben bezig dit in daden om te zetten. Een fantastisch gevoel! Ik zou deze coaching aan iedereen aanraden omdat ik denk dat er altijd winst uit te halen is, het gaat namelijk om jou persoonlijk.
Jorrit Saaltink

Jorrit Saaltink, sinds 2015 werkzaam bij de ambassade van Panama; Commercial Assistant at Ministry of Foreign Affairs, Netherlands

 

 

Creatief Verandermanagement
IMG_5007
Nicole van der Ouw

Nicole heeft als missie om veranderaars te helpen het veranderen lichter te maken. Ze heeft in haar 20 jaar werken in en met veranderprocessen in binnen en buitenland een schat aan interventies ontdekt en ontwikkeld om tot doorbraken te komen in processen van verandering die vaak zo weerbarstig gevonden worden. Nicole Verlicht Veranderen.

Over Nicole | Werkwijze | Diensten | Agenda | Opdrachtgevers | Contact

Een half uurtje gratis sparren over veranderen? Met een paar rake vragen ga je gegarandeerd anders kijken.

Vul onderstaande gegevens in, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken:

Aan de slag met een Angstcultuur

NU BESCHIKBAAR – download of bestel het boek en ga aan de slag met een Angstcultuur!

Klik hier!