Rust creëren in het circus dat werken heet. Kan dat?

Rust creëren in het circus dat werken heet. Kan dat?

7 augustus 2018


Rust creëren in het circus dat werken heet. Kan dat?

Zo! Weer terug van weggeweest? Of nog niet helemaal? Of mag je nog? In de vakantieperiode laat ik me veel meer leiden door waar ik op dat moment zin in heb en minder door wat er aan actiepunten open staat en welke deadlines er gehaald moeten worden. Het weer bepaalt voor een belangrijk deel wat ik die dag ga doen. Een heerlijke lichte manier van leven waar ik erg van kan genieten. Herken je dat? En nu vraag ik mij dus af hoe ik iets van dat lichte leven mee kan nemen als straks het werkcircus weer losbarst. Jij ook?

Tips en oefeningen

Dit zijn de dingen die ik ga uitproberen:

1. Door je voor te nemen dingen uit te proberen, kom je makkelijker in beweging. Het mag immers ook misgaan en het hoeft niet meteen een geweldig effect te hebben.

2. Vraag je ‘s morgens en direct na de lunch af waar je voor dat dagdeel het meeste zin in hebt. Misschien staat het al in je agenda? Maar misschien kun je het ook combineren met wat er al staat.

 

Een simpel voorbeeldje

Is het prachtig weer en heb je zin om buiten te fietsen? Stel dan aan één van je afspraken voor om je overleg fietsend buiten te doen. Of maak er een picknick van. En als je zo snel niet zelf een idee hebt hoe je het kan combineren, deel je wens dan met anderen. Wie weet komt er iemand met een goed voorstel.

Creatief Verandermanagement
IMG_5007
Nicole van der Ouw

Nicole heeft als missie om veranderaars te helpen het veranderen lichter te maken. Ze heeft in haar 20 jaar werken in en met veranderprocessen in binnen en buitenland een schat aan interventies ontdekt en ontwikkeld om tot doorbraken te komen in processen van verandering die vaak zo weerbarstig gevonden worden. Nicole Verlicht Veranderen.

Over Nicole | Werkwijze | Diensten | Agenda | Opdrachtgevers | Contact

Een half uurtje gratis sparren over veranderen? Met een paar rake vragen ga je gegarandeerd anders kijken.

Vul onderstaande gegevens in, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken:

Aan de slag met een Angstcultuur

NU BESCHIKBAAR – download of bestel het boek en ga aan de slag met een Angstcultuur!

Klik hier!