3 filmpjes die helpen gedragsverandering te begrijpen

6 augustus 2015


Ben je bezig met het creëren van een gedragsverandering in je organisatie? Dan heb ik hier drie filmpjes die ik zelf heel inspirerend vindt als het gaat om begrijpen wat gedragsverandering creëert. En als je daar meer van begrijpt, helpt het je om het proces van verandering effectiever, en dus lichter in te richten.

Video 1: Het af- en aanleren van ingesleten gedrag

Aan de hand van fietsen wordt helder wat er voor nodig is om ingesleten gedrag af te leren en er iets nieuws voor aan te leren. Super interessant! Duur: 8 minuten.

Video 2: Doe wat je zegt

Laat – op wat schokkende manier – zien dat mensen nadoen wat jij aan het doen bent en niet dat je zegt wat ze moeten doen. Duur: 1,5 minuut.

 

Video 3: Met plezier gedragsverandering creëren

Hoe je met plezier een gedragsverandering kunt creëren. Er zijn meer voorbeelden van de Fun Theory, waarvan de bekendste de ‘Pianostairs’ is. Maar in dit filmpje moet je vooral op de reacties van de omstanders letten ;-). Hoe er gereageerd wordt op iets nieuws en leuks dat ook nog eens overduidelijk helpt een gewenste situatie te creëren. Duur: 1,5 minuut.

Creatief Verandermanagement
IMG_5007
Nicole van der Ouw

Nicole heeft als missie om veranderaars te helpen het veranderen lichter te maken. Ze heeft in haar 20 jaar werken in en met veranderprocessen in binnen en buitenland een schat aan interventies ontdekt en ontwikkeld om tot doorbraken te komen in processen van verandering die vaak zo weerbarstig gevonden worden. Nicole Verlicht Veranderen.

Over Nicole | Werkwijze | Diensten | Agenda | Opdrachtgevers | Contact

Een half uurtje gratis sparren over veranderen? Met een paar rake vragen ga je gegarandeerd anders kijken.

Vul onderstaande gegevens in, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken:

Aan de slag met een Angstcultuur

NU BESCHIKBAAR – download of bestel het boek en ga aan de slag met een Angstcultuur!

Klik hier!