Als trainer in het moment schakelen en gebruik maken van wat er is

Als trainer in het moment schakelen en gebruik maken van wat er is

5 maart 2018


Ik was er op gebrand om met de mensen die we ontmoeten vanuit het netwerk van de Flow&Go foundation een gelijkwaardige uitwisseling te krijgen.  Ongelijkwaardigheid is te lang deel geweest van de historie tussen ons en Afrika. Ik wilde daar dus niet heen als een moderne missionaris om ze ‘de goede boodschap’ te brengen vanuit de intentie dat als ze het op die manier zouden doen, alles goed zou komen.

Waar heb ik het over, vraag je je nu misschien af?

Al een aantal jaren ga ik samen met een aantal collega-trainers voor de Flow&Go Foundation naar Afrika om training te geven. Training in Zambia aan vrouwen die uit de armoede willen ontsnappen door zich als onderneemster te ontwikkelen Training in Namibië aan projectleiders van locale projecten in de townships.

Graag wilde ik mijn kennis en kunde delen op een manier die bij hun situatie aansloot. Maar ik wilde vooral ook van hen en hun context leren. Ik heb in de afgelopen projecten echt verschrikkelijk veel geleerd, veel meer dan ik van te voren had kunnen bedenken. Nieuwsgierig naar wat bijvoorbeeld? Kijk dan dit filmpje.

Heel anders ben ik naar onze eigen cultuur gaan kijken. Wat mij  bijvoorbeeld enorm verbaasd heeft, is dat er daar niet geklaagd wordt, terwijl er voortdurend dingen niet gaan zoals het bedoeld was. Terwijl bij ons alles geregeld is en we al klagen als de trein een paar minuten vertraagd is. Dat geeft te denken.

Door daar trainingen te geven in de totaal andere context die er is, ben ik hier een betere trainer geworden. Ik kan nog veel beter in het moment schakelen en gebruik maken van wat er is. Gewoon omdat er daar geen andere optie is.  Vanuit die gedachte ontstond het idee van de Train de Trainer: Om Nederlandse ervaren trainers mee te nemen naar Zambia en Namibië, waar ze training gaan geven aan mensen via het netwerk van de Flow&Go Foundation.

Lijkt je dat wat?

Je kennis en kunde deel je met de mensen daar, die normaal weinig toegang hebben tot opleiding en training. Zelf leer je razend veel van het trainen in die context, net als wij eerder gedaan hebben. Doordat wij je hierin trainen en coachen is je leercurve nog steiler dan de onze was.

Kortom: Personal Development while Contributing.

Daarom presenteer ik ook met trots “Uniek train-de-trainer programma Out in Afrika“.  Ik kijk uit naar jullie enthousiaste reacties! Ook vind ik het fijn als je dit wil delen met mensen waarvan je denkt dat het daar precies de goede training voor is.

Ook met dank aan ICM, want zij ondersteunen deze training van harte en promoten hem onder hun eigen docenten.

Meer informatie Train de Trainer

 

Een half uurtje gratis sparren over veranderen? Met een paar rake vragen ga je gegarandeerd anders kijken.

Vul onderstaande gegevens in, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken:

Aan de slag met een Angstcultuur

NU BESCHIKBAAR – download of bestel het boek en ga aan de slag met een Angstcultuur!

Klik hier!