Vicieuze cirkels in het handelen van managers

Vicieuze cirkels in het handelen van managers

28 juli 2016


Het boekje van Arend Ardon over ‘doorbreek de cirkel’ leek veelbelovend. Maar bij het lezen vond ik hem te plat, te gesimplificeerd. Ik vond een mooi artikel van Renate Werkman over hoe interactiepatronen in organisaties elkaar in stand houden. En dat vaak de ene cirkel de andere in beweging brengt.

Dat vraagt dus om meervoudig kijken, kijken in zich herhalende patronen, kijken in de waarde van de patronen; oftewel kijken naar het systeem als geheel. Heerlijk en zinvol om te doen. Het artikel kan ik van harte aanbevelen omdat het een mooi inzicht geeft in hoe diverse patronen op elkaar ingrijpen en elkaar in stand houden; met precies een versterking van het effect dat je niet wilde hebben.
Lees het artikel van Renate Werkman

 

Creatief Verandermanagement
IMG_5007
Nicole van der Ouw

Nicole heeft als missie om veranderaars te helpen het veranderen lichter te maken. Ze heeft in haar 20 jaar werken in en met veranderprocessen in binnen en buitenland een schat aan interventies ontdekt en ontwikkeld om tot doorbraken te komen in processen van verandering die vaak zo weerbarstig gevonden worden. Nicole Verlicht Veranderen.

Over Nicole | Werkwijze | Diensten | Agenda | Opdrachtgevers | Contact

Een half uurtje gratis sparren over veranderen? Met een paar rake vragen ga je gegarandeerd anders kijken.

Vul onderstaande gegevens in, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken:

Aan de slag met een Angstcultuur

NU BESCHIKBAAR – download of bestel het boek en ga aan de slag met een Angstcultuur!

Klik hier!