Exercitie: Neem Overtuigend je Positie in!

Duidelijk en wendbaar, in een voortdurend, veranderende werkomgeving

Na deze exercitie, duidelijk en wendbaar:

 • je faciliteert de verandering en bent er zelf onderdeel van;
 • je geeft invulling aan de nieuwe contouren van leiderschap en bewaak je authenticiteit;
 • je geeft ruimte en vertrouwen, stimuleert samenwerken en experimenten, in wisselende netwerken én stuurt vanaf een meer regisserende plek.

 

Exercitie: Neem Overtuigend je Positie in!

Duidelijk en wendbaar, in een voortdurend, veranderende werkomgeving

Talentontwikkeling nieuw perspectiefNeem duidelijk en wendbaar je positie in!’ is een exclusieve exercitie voor 10-15 personen (voor ervaren leidinggevenden en verandermanagers) die dieper willen ingaan op wat over elkaar heen rollende veranderingen nu werkelijk met hen doen en met hun ambtelijke organisatie, hun afdeling, hun klanten en op lokaal politiek niveau.

In deze tijd rolt de ene na de andere grote verandering door de organisatie. Dat vraagt van jou om aan deze herhalende complexiteit leiding te geven op een mee veranderende wijze. Een mooie uitdaging.

Succesvol je positie innemen en meebewegen kan makkelijker als je leert te werken met de systeemwetten van organisaties. Systeemwetten bepalen al zins mensenheugenis de veranderende dynamiek in groepen en in organisaties. Leren omgaan met de systeemwetten helpt je toekomstige veranderingen te doorzien. Je positie innemen en tegelijk flexibel meebewegen wordt daardoor een stuk lichter. Zeker als je dit doet vanuit je eigen kracht.

In deze exercitie “Neem je positie in!! Duidelijk en wendbaar” leer je hoe

 • dynamieken spelen bij het innemen en regisseren van nieuwe posities. Op een systemische manier worden vragen gesteld zoals: Van wie mag ik mijn positie wel of niet innemen? Wordt de plek mij wel gegund? Is de plek werkelijk vrij om in te nemen? Etc.
 • kennis, inzichten en tools de veranderingen lichter kunt maken
 • je je eigen kracht kunt verzilveren: wat je al in huis hebt en waar het spannend wordt.

Deze exercitie geeft je de mogelijkheid om vanuit jouw eigen positie in de organisatie en vanuit die van anderen dieper in te zoomen in het effect van een verandering en wat dat met jou en de ander doet in relatie tot elkaar en in relatie met het grotere geheel, de Gemeente.

 

Wat maakt deze exercitie uniek

 1. Je treft 10-15 geïnteresseerde leidinggevenden en veranderaars. En je leert van elkaar onder leiding van twee doorgewinterde verandermanagers die het klappen van de zweep kennen en die elke verandering in de ogen durven te kijken met lef, humor, kennis en kunde.interventielagen
 2. Een aanpak die past in deze tijd: we geven ruiterlijk toe dat ook wij niet alle antwoorden hebben. Want zo is dat in deze tijd van grote en over elkaar heen rollende veranderingen. Het oude, waar je loyaal aan was, klopt niet meer, en het nieuwe is nog niet helemaal helder. Wat we wel weten is hoe we antwoorden kunnen vinden die passen bij jou en jouw context. En wat het betekent om daar mee te experimenteren. Je vindt dus nieuwe inzichten in hoe om te gaan met veranderingen en de daarbij horende contouren van leiderschap. Daarnaast leer je vaardigheden om antwoorden te vinden in voortdurend veranderende omstandigheden. Dit betekent dus ook dat het programma gevormd wordt door wat jullie actueel bezig houdt, naast de rode draad die door jullie leerdoelen wordt bepaald.
 1. Deze exercities kunnen plaats vinden op leerplekken die passen bij deze tijd: werkplekken waar al op een andere manier wordt samengewerkt; waar ingespeeld wordt op voortdurend veranderende omstandigheden. Werkplekken waar mensen tegelijk ook vanuit hun eigen kracht werken.

 

Deze exercitie geeft je…

 • meer grip op de dynamiek rond voortdurende verandering;
 • inzicht en tools om je veranderende plek als leider in te nemen;
 • inzicht in jouw unieke talenten en kracht en hoe je die effectief in kunt zetten.

 

Lees hieronder meer informatie over de expeditie; de inhoud, kosten, aanmelden en de veranderaars. 

De exercitie

De exercitie “Neem je positie in! Duidelijk en Wendbaar”  bestaat uit twee dagen interactieve training en drie dagdelen intervisie/supervisie. Daarnaast is er voor ieder ruimte voor een persoonlijk coachingsgesprek.

In deze exercitie ga je

 • op een interactieve manier de onderstroom van een veranderproces begrijpen en positief beïnvloeden;
 • nieuwe manieren van samenwerken ontdekken en experimenteren in wisselende netwerken;
 • leren aan de hand van eigen vraagstukken en met de vraagstukken van mede-cursisten;
 • naar jezelf en je eigen positie in de organisatie kijken en naar je sterke kanten in het omgaan met veranderingen. En je versterkt jezelf door te experimenteren vanuit veranderd perspectief op leiderschap;
 • werken met en aan zelf organiserend vermogen;
 • het herkennen van eigen valkuilen en triggers;
 • het herkennen waar de leider zijn plek inneemt en waar zijn of haar plek gegund;
 • zicht op verschillende faciliterende en ondersteunende leiderschapsstijlen.

 

Kosten

Per deelnemer is de prijs voor deze Exercitie €1490,- inclusief materialen en arrangementskosten en exclusief BTW. Incompany is de prijs voor deze Exercitie € 12.600,- exclusief 21% BTW en exclusief arrangementskosten. Inclusief reiskosten en materialen.

 

Je krijgt door deze exercitie:

 • meer grip op veranderprocessen in de boven- en onderstroom;
 • meer inzicht in hoe je je positie in kunt nemen, wendbaar en duidelijk;
 • meer inzicht in eigen en andermans posities in het gemeentelijk apparaat;
 • meer plezier in verandertrajecten als leidinggevende en veranderaar;
 • ruimte voor een coachingsgesprek van 1,5 uur om een persoonlijk vraagstuk uit te diepen.

Planning

 

Op dit moment zijn er nog geen data gepland.

Komen deze data je niet uit, maar ben je wel geïnteresseerd, neem dan even contact op. Dan houden we je op de hoogte wanneer de volgende gepland wordt.

Aanmelden

Voor vragen, extra informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Nicole van der Ouw, via 06-21553228 of mail naar CreatiefVerandermanagement@gmail.com.

Verandermanagers

IMG_5007

Creatief Verandermanagement
Nicole heeft bij KPN aan diverse veranderingstrajecten gewerkt. Daar heeft ze het plezier aan de menskant van de veranderingen ontdekt. Dit heeft ze verder uitgebouwd vanuit haar eigen bedrijf Creatief Verandermanagement. Ze heeft in haar 20 jaar werken in en met veranderprocessen in binnen en buitenland een schat aan interventies ontdekt en ontwikkeld om tot doorbraken te komen in processen van verandering die vaak zo weerbarstig gevonden worden.

“Nicole dringt snel door tot de kern, is niet zweverig en pakt de diepte die nodig is. Ze is sterk in het ontwarren van patronen en systemen. Door haar creativiteit weet ze snel te vertalen naar een oefening waardoor je zelf tot de noodzakelijke inzichten komt. Dat geeft helderheid over hoe je verder kunt gaan met je verandertraject.” – Freek Luik, Facilitymanager Zorgorganisatie

Sjoerd de Vries

Sjoerd de Vries Org
Sjoerd de Vries heeft een onderscheidende signatuur in coaching & consultancy. Met nieuwe innovatieve adviesmethodes werkt hij adviserend in organisaties richting oplossing van organisatiepuzzels. Met zijn achtergrond als bestuurder en manager heeft Sjoerd zowel nationaal als internationaal ervaring met verandermanagement, innovatie en systemisch werk.

“Dankjewel voor het begeleiden van onze R&V dag! Ook nu, dagen daarna, wordt er door de 20 teamleden nog erg positief gesproken over onze teambuilding activiteiten. Door de opstellingen en oefeningen werden snel zaken in ons veranderingsproces zichtbaar. Dit heeft onze onderlinge relaties goed gedaan en versterkt. De reactie was dan ook dat het team meer van dit soort dagen wilt.” – Paul Wiggers, Gemeente Groningen

 

Een half uurtje gratis sparren over veranderen? Met een paar rake vragen ga je gegarandeerd anders kijken.

Vul onderstaande gegevens in, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken:

Aan de slag met een Angstcultuur

NU BESCHIKBAAR – download of bestel het boek en ga aan de slag met een Angstcultuur!

Klik hier!