Een doel geeft kracht

Een doel geeft kracht

14 juni 2016


Veranderkracht:

  • een doel voor ogen, waar je in gelooft en die je heel graag wilt realiseren
  • kansen zien en grijpen
  • doorzetten

En dan kun je uit letterlijk niets stap voor stap iets opbouwen.

 

Een oefening om aan den lijve de kracht van een doel te ervaren.

Steek je arm recht uit (horizontaal) en hou hem sterk. Vraag iemand anders om er aan te gaan hangen en zo te testen hoeveel kracht er nodig is om je arm naar beneden te krijgen. Zorg ervoor dat je je arm zo goed mogelijk en zo lang mogelijk horizontaal houdt tegen de kracht van de ander in. Wissel kort je ervaring uit.

Nu doe je fysiek precies hetzelfde, je steekt je arm horizontaal uit. Maar deze keer wijs je met je vinger naar een plek in de ruimte waar je heel graag heen wilt (bv een plek buiten; dan wijs je door het raam daar naartoe). Je richt al je verlangen via je vinger op die plek. Je bent volledig gefocust via je vinger op die plek waar je graag naar toe wilt. Op dat moment gaat de ander opnieuw aan je arm hangen en jij blijft met je vinger en je verlangen gefocust op die plek waar je graag heen wilt. Wissel kort de ervaring uit.

Om de essentie vast te verklappen: waarschijnlijk kost het jou in de tweede versie minder moeite om je arm recht te houden en de ander juist meer om hem naar beneden te krijgen. Oftewel: als je een doel hebt waar je vanuit verlangen heen wilt, is het veel makkelijker om met de hobbels en bobbels onderweg om te gaan.

 

Creatief Verandermanagement
IMG_5007
Nicole van der Ouw

Nicole heeft als missie om veranderaars te helpen het veranderen lichter te maken. Ze heeft in haar 20 jaar werken in en met veranderprocessen in binnen en buitenland een schat aan interventies ontdekt en ontwikkeld om tot doorbraken te komen in processen van verandering die vaak zo weerbarstig gevonden worden. Nicole Verlicht Veranderen.

Over Nicole | Werkwijze | Diensten | Agenda | Opdrachtgevers | Contact

Een half uurtje gratis sparren over veranderen? Met een paar rake vragen ga je gegarandeerd anders kijken.

Vul onderstaande gegevens in, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken:

Aan de slag met een Angstcultuur

NU BESCHIKBAAR – download of bestel het boek en ga aan de slag met een Angstcultuur!

Klik hier!