Training Verandermanagement met ons Tribale Brein

Ontraadsel de zo ongrijpbare onderstroom die altijd van invloed is op verandering. 

We leren het effect van ons Tribale Brein op hoe groepen mensen omgaan met verandering. We leren de principes waar ons Tribale Brein naar werkt kennen en herkennen in de dynamiek die we dagelijks tegenkomen in de organisatie. Met veel humor gaan we ook ons eigen onbewuste sabotagegedrag onderzoeken en het effect dat we daarmee hebben op de onderstroom.

Dit is een training voor de gevorderde veranderaar, want we bouwen verder op de kennis en ervaring van de deelnemers met verandermanagement. Veranderaars die nog nooit de frustratie en de raadsels hebben leren kennen die ook met verandering gepaard gaan, hebben in deze training nog weinig te zoeken. We gebruiken de cases van deelnemers om de kennis die je opdoet te vertalen naar de praktijk van het beïnvloeden van de onderstroom rond verandering.

Dit is een training van 3 dagen voor een groep van 8-12 deelnemers.
Je kunt er de volgende data voor opnemen:

  • 1 februari, 1 maart en 2 april 2021

Wat het me gebracht heeft? Je kijkt op een andere manier naar de situatie door vragen te stellen over het onderliggende. Ik vond de training zeer leerzaam en gegeven door een bevlogen trainster. – André Smit HR—directeur REYM

Verandermanagement met ons Tribale Brein

De training: ‘Verandermanagement met ons Tribale Brein’ is een training waar je 8 tot 12 ervaren veranderaars zult treffen. Dus leren van elkaar onder leiding van een verandermanager die het klappen van de zweep kent.

De opbouw

Dag 1
De focus ligt deze dag op de impact van de ontstaansgeschiedenis en het verleden op de onderstroom. Zowel bij die van jou als bij die van de organisatie. Herkennen waar iets vandaan komt, geeft een zeer bruikbare invalshoek in het er mee aan de slag gaan. We gaan interactief aan de slag met inzichten die o.a. het Tribale brein ons geeft en de cases en ervaring die iedereen meebrengt.

Dag 2
De focus ligt deze dag op de kracht van Tribes (teams, projectteams, afdelingen, organisaties) en hoe je dit kunt gebruiken in verandering. Twee belangrijke elementen daarin zijn:

  1. De helderheid wie er bij de Tribe hoort (o.a. hoe je zorgt dat je bij een Tribe hoort).
  2. Wie welke plek heeft (denk aan wie welke invloed heeft wie welke bijdrage heeft.

En hoe je dat beïnvloed.

Naast de inzichten die o.a. het Tribale brein ons biedt, gaan we ook aan de slag met jouw plek en rol in de verandering. En de rol die de verandering heeft in het grote geheel van de organisatie.

Dag 3
Die focus ligt deze dag op hoe je tot een energieke uitwisseling kunt komen waardoor iedereen met plezier bijdraagt aan de verandering. Daarnaast is er aandacht voor toekomst en de verbindende kracht die uit kan gaan van een gezamenlijk toekomstbeeld. Maar hoe creëer je zo’n toekomstbeeld? Ook deze dag is er voor ruimte voor het inbrengen van cases en eigen ervaring van hoe je de onderstroom kunt beïnvloeden. Waar zeker ruimte voor is, is voor de kracht van rituelen, een interventievorm die past bij ons Tribale Brein.

Aanbod

Je krijgt door deze training:
• tools om op de onderstroom te interveniëren;
• meer inzicht in hoe je jezelf als veranderaar sterker kunt inzetten;
• meer overzicht over je verandertraject en het veld waarin je verandering plaats vindt;
• en hierdoor met minder moeite meer impact op en meer plezier in verandering.

Hiervoor betaal je € 1050,- exclusief BTW en arrangementskosten. Bekijk de data in de agenda. Komen deze data je niet uit? Mail mij dan even je gegevens , dan hou ik je op de hoogte van de planning. Bovendien ontvang je dan regelmatig tips en oefeningen om veranderen lichter te maken.

Garantie: Je zult na deze training heel anders naar weerstand kijken en het zelfs gaan waarderen. Je gaat grinniken om je eigen sabotagetechnieken.

Verandermanagement met je Tribale Brein betekent vooral actief aan de slag gaan met alle signalen die de onderstroom je geeft; vragen stellen die ertoe doen, experimenteren met interventies, de kracht van opstellingen ontdekken en continue reflectie op je eigen rol als veranderaar. – Marlien Rump, deelneemster aan de training en Intern verandermanager van New Nexus.

Nicole van der Ouw

Nicole heeft bij KPN aan diverse veranderingstrajecten gewerkt. Daar heeft ze het plezier in de menskant van de veranderingen ontdekt. Dit heeft ze verder uitgebouwd vanuit haar eigen bedrijf Creatief Verandermanagement. Ze heeft in haar 20 jaar werken in en met veranderprocessen een schat aan interventies ontdekt en ontwikkeld om tot doorbraken te komen in de processen van verandering die vaak zo weerbarstig gevonden worden. Kenmerkend aan haar manier van werken is de luchtige diepgang. De laatste jaren is ze haar passie voor het creëren van doorbraken verder gaan ontwikkelen in een promotieonderzoek naar interventies bij aangrijpende gebeurtenissen in organisaties.

Een half uurtje gratis sparren over veranderen? Met een paar rake vragen ga je gegarandeerd anders kijken.

Vul onderstaande gegevens in, dan neem ik contact met je op om een afspraak te maken:

Aan de slag met een Angstcultuur

NU BESCHIKBAAR – download of bestel het boek en ga aan de slag met een Angstcultuur!

Klik hier!